Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Μια Μέρα Δίχως Αύριο

Ας υποθέσουμε ότι αύριο γίνεται η συντέλεια του κόσμου, το νέο διαδίδεται στις 6 το πρωί. Επίσης ας υποθέσουμε ότι δεν επικρατεί πανκός αλλά μία ελαφρά ανησυχία όπως σε μία περίπτωση εξαγωγής φρονιμίτη. Εκείνη η στιγμή τι θα έπρεπε να γίνει; Με την ασφάλεια της αποφυγής τον επιπτώσεων θα παίρναμε σβάρνα όσους θεωρούμε ότι μας έβλαψαν ζητώντας εκδίκηση; Θα διαχωρίζαμε τον χρόνο έτσι ώστε να χαρίσουμε σε κάθε αγαπημένο μας πρόσωπο μια στιγμή αποχαιρετισμού; Θα κλειδωνόμασταν στο σπίτι προσευχόμενοι αναζητώντας συγχώρεση και λύτρωση ή απλά συνεχίσωντας την ημέρα όπως μία οποιαδήποτε καθημερινή; Κάθε πτυχή έχει και τα ψεγάδια της. Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστή απόφαση εφόσον πάντα μα πάντα θα βρεθεί κάποιος με αντίλογο. Τελικά οι σωστές αποφάσεις παίρνονται με βάση το ένστικτο μας, όχι με την Φροϋδική εξήγηση, αλλά με το αίσθημα της ζεστασιάς που νιώθεις μέσα σου όταν κάτι εκπληρώνεται.

3 σχόλια:

ΝΟΜΟΣΟΦΙΑ / NOMOSOPHIA είπε...

Αγαπητή κική,

Μα και φυσικά θα εξακολουθούσαμε την ημέρα μας σαν να μην συνέβαινε τίποτε.
Θα προσευχόμασταν να μην μας αναθέσει δουλειά ο προϊστάμενος.
Θα εκδικούμασταν, σε κάθε ευκαιρία, όπως πάντα, τον κάθε αχώνευτο συνάδελφο.
Θα μιλούσαμε με τις ώρες στο τηλέφωνο, με φίλους και γνωστούς, σαν να 'ταν η τελευταία φορά και
τέλος θα κλειδώναμε το γραφείο και θα φεύγαμε για να χαρίσουμε και στον εαυτό μας λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Με εκτίμηση,
Γιάννης
http://nomosophia.blogspot.com
http://okatarinetabelatsitsix.blogspot.com

Apo_F είπε...

Καλοτάξιδο το μπλογκ καταρχάς!

Χμμ, συντέλεια του κόσμου ε ;
Δε ξέρω, εμένα μου έρχεται στο μυαλό μια άναρχη κατάσταση όπως όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός(κατι παρόμοιo δεν θα είναι άλλωστε ;). Μαυραγορίτες, τζογαδόροι, σωτήρες, μουσικοί όλοι απεγνωσμένοι να έχουν βγει στο δρόμο αδιαφορώντας πλήρως για οτιδήποτε παρήλθε όπως κάποια εκδίκηση. Ισως να προσπαθούσαν να διεκδικήσουν μια τελευταία ηδονή..
Τι να σου πω αυτή είναι η δική μου εκδοχή και τη φαντάζομαι κάπως γοητευτική...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ;
ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΕΩ