Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που λένε πολλοί, αδυνατούσα να γράψω στο ιστολογιάκι μου. Να πω και την μαύρη αλήθεια, κανένα νέο της επικαιρότητας δεν με ώθησε ούτε με εξέπληξε για να καταθέσω και την δική μου άποψη. Το μόνο που ίσως τάραξε τα νερά της βεβαρημένης με υποχρεώσεις ρουτινιάρικης καθημερινότητας, είναι η μήνυση του γνωστού δημοσιογραφικού blog. Εμπρός λοιπόν, ας βγάλουμε όλοι τα pc μας και να τα κάψουμε στην πλατεία Συντάγματος. Μπήκα στον πειρασμό να σιχτιρίσω κανα δυό για να ανακαλύψω πόσο επηρεάζονται οι δήθεν κύριοι με την έκφραση των προσωπικών απόψεων του μέσου πολίτη. Αλλά μετά αναθεώρησα γιατί η επισκεψιμότητα του ιστολογιού μου δεν είναι απειλητική. Άρα οι επιθέσεις δεν βασίζονται στο είδος και στο περιεχόμενο της γραφής αλλά στο μέγεθος του κοινού που είναι αποδέκτης. Με μια έκφανση της κβαντικής θεωρίας ( του επικίνδυνου μυαλού μου )αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να κατηγορούνται όσοι ανέγνωσαν τα κείμενο και όχι οι δημιουργοί. Για ασφαλιστικό και εξωτερική πολιτική έχουν ήδη ειπωθεί πολλά, αν ανατρέξουμε στις σελίδες της ιστορίες θα μάθουμε και την κατάληξη, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου η επαναφορά της λογοκρισίας που ξέρουμε που καταλήγει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Welcome back. Πάντως ο στόχος φαίνται να επετεύχθει. "Χαμήλωσαν" όλα τα ιστολόγια τους τόνους. Ευτυχώς πάντως που η πλήξη και η επανάληψη δεν είναι ποινικά αδικήματα. Θα ήταν τότε και πολλοί άλλοι υποψήφιοι για κλείσιμο.

Unknown είπε...

Νομίζω πως εγώ ή εσύ δεν κινδυνεύουμε από κενενός είδους λογοκρισία.Τα δημοφιλή blogs που είναι και ολίγον "κίτρινα" έχουν το πρόβλημα...

Το να γράφεις προσωπικές σκέψεις ή ν' ασχολείσαι με διάφορα θέματα δεν νομίζω πως θα αποτελέσει πρόβλημα.

Το press.gr και οποιοδήποτε blog με δημοτικότητα πλήγεται περισσότερο από τ' άλλα. Δλδ δεν μπορώ να δεχτώ ότι εσύ ή εγώ θα πάθουμε ζημιά απ' αυτή την ιστορία.
Έπειτα η ελληνική νομοθεσία δεν μπορεί να παρέμβει σ'ένα λογισμικό που έχει αμερικανικές ρίζες.

Έπειτα, γιατί να πιστέψουμε ότι γράφει ένα blog χωρίς να ξέρουμε ποιος το γράφει και με ποια κίνητρα; Οι bloggers που δημιουργούν ένα e-life style κι αποκτούν αναγνωρισιμότητα μέσα απ' το blog τους είναι περισσότερο επίφοβοι. Μέσα στο πληροφοριακό χάος συναντάμε και σκουπίδια που δεν αξίζει ν'ασχοληθείς μαζί τους, όπως και κρυμένα διαμαντάκια.

Εξάλλου είμαστε η χώρα της υπερβολής.Ας μην παίζουμε κι εμείς το παιχνίδι των ΜΜΕ και δίνουμε αξία σ'ένα θέμα που σε λίγο καιρό δεν θα έχει καμία αξία και η ζωή εντός κι εκτός δικτύου θα έχει ν' ασχοληθεί με σημαντικότερα θέματα.

Η Κυβέρνηση φοβάται το διαδίκτυο άκουσα κάπου...ας γελάσω κινέζικα, τσι τσι τσι!