Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Η Ψευδαίσθηση της Αξιοπρέπειας

Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συναντήσει άτομα που ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι το ότι οι πράξεις τους δεν κινούνται στο πλαίσιο του ‘κοινώς αποδεκτό’. Παρόλα αυτά, επιμένουν στο επίπεδο της συμπεριφοράς τους και είναι ίσως εξαιρετικά επίμονοι στην διατήρηση των τύπων. Αν και είμαι υπέρμαχος των ψευδαισθήσεων( παγκόσμια ειρήνη, καταπολέμηση της φτώχιας, αφύπνηση των πολιτών) η συγκεκριμένη ψευδαίσθηση ειλικρινά μου την δίνει.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπορεί να θέλουν να δώσουν ένταση στο υπαρξιακό τους δράμα...άσ'τους....

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά δεν συμφωνώ με τον samael. Αντιθέτως νομίζω πως η στάση τους για την ζωή κρύβει μια ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία που προσφέρεται για κάτι παραπάνω από κοινωνιολογική μελέτη.
Αν προσπαθούσες να μπεις στην θέση τους, ίσως έβλεπες ότι αυτή η στάση ζωής τους εξυπηρετεί κάποιον σκοπό και ενίοτε καλύπτει κενά και αδυναμίες τους. Μερικές φορές μάλιστα τέτοιοι άνθρωποι είναι ενδιαφέροντες ως χαρακτήρες χωρίς απαραίτητα να είναι αυτό που δείχνουν.

Unknown είπε...

Οι προηγούμενες ποιες ήταν; Anyway, αυτό που εννοώ είναι ότι υπάρχουν πολλοί ποζεράδες που ντύνουν την ανυπαρξία τους και την ομοιομορφία τους με άλλο κουστούμι. Χαρακτηριστικό trendy παράδειγμα... οι emo....

Yπάρχουν ωστόσο και συνειδητοποιημένοι. Ωστόσο μιλάω μόνο για την επιφανειακή διαφορετικότητα.
Κατα τ' άλλα οι διαφορετικοί άνθρωποι με τραβάνε περισσότερο.

Unknown είπε...

Καλησπέρα!
Πέρνα απ' το blog μου, σε προσκαλώ σ' ένα μουσικό παιχνίδι.